Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, sinds kort slik ik Metoprolol tegen (hormonale) migraine. Hier heb ik gemiddeld 1x per maand last van. De migraine wordt ook opgewekt als ik drank of drugs (met name uppers) heb gebruikt. Ik weet nog niet goed of de Metoprolol werkt, maar mocht dat het geval zijn, voorkomt dat dan ook migraine na gebruik van drank en drugs? Eerder las ik dat de combi bètablokkers en uppers niet verstandig is. Hoe is dat voor Metoprolol?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Metoprolol remt een klein beetje het enzym dat xtc en speed afbreekt, dus misschien wordt de dosis licht verhoogd door de combinatie. Dat geldt niet voor cocaïne. Een upper verhoogt hartslag en bloeddruk, de bètablokker metoprolol verlaagt de hartslag maar remt niet de bloeddrukstijging, dus tijdens de werking van xtc/speed kan de bloeddruk toch weer even stijgen. 

Bijwerkingen: 

Misselijkheid en hoofdpijn staan in de bijwerkingenlijst van metoprolol, die kunnen ook wel door xtc ontstaan. Verder komen voor: vermoeidheid, lage bloeddruk, merkbaar bij opstaan, duizeligheid, hoofdpijn, hartkloppingen, evenwichtsstoornissen, kortademigheid bij inspanning, koude handen en voeten, buikpijn, diarree, obstipatie. Als je daar last van hebt dan kan gebruik de klachten verergeren.

Als je migraine met aura hebt wil ik nog wat bespreken omdat sommige drugs ook soms visuals kunnen oproepen.  Hierover kun je nog contact met me opnemen via het spreekuur.

Jouw vraag: het zou kunnen dat het migraine kan voorkomen of verzachten nadat het is opgekomen. In theorie. We hebben nog geen ervaringen teruggehoord, dus als jij dat wil doen, mocht je gaan gebruiken, dan graag.  

Met vriendelijke groet,

Gerard A 

Drugsarts  

06 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG