Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Mijn vriendin slikt al sinds 2 jaar 150mg sertraline per dag voor OCD. We willen samen een keer poppers gebruiken, en we willen ook een keer samen ketamine gebruiken. Ik vraag daarom even of die combi's veilig zijn voor haar. alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Boed dat je je informeert van tevoren. 

Eerst kijk je in de bijsluiter naar bijwerkingen van sertraline. Vaak komen voor: slapeloosheid, duizeligheid, vermoeidheid, slaperigheid, hoofdpijn, droge mond, misselijkheid, diarree, sexuele stoornissen. Keelpijn, afgenomen eetlust, toegenomen eetlust, angst, nervositeit, depersonalisatie, depressie, nachtmerries, verminderd libido, knarsen, tintelingen, trillen, concentratiestoornis, gespannen spieren, stoornissen met zien, tinnitus, hartkloppingen, opvliegers, geeuwen, buikpijn, braken, obstipatie, huiduitslag, zweten, spierpijn, gewrichtspijn, borstkaspijn, malaise. 

Dit is meestal in het begin en als je te snel de dosis opvoert. 

Als je er last van hebt moet je er op rekenen dat poppers en ketamine bv de sufheid kunnen verergeren. Ketamine is riskanter voor een bad trip als er ook psychische bijwerkingen van angst of depressie zijn. Dus ook gezien de OCD. Dat betekent dat er - als ze het gaat doen - zo laag mogelijk gedoseerd moet worden. Anders kan ze het gevoel krijgen de controle te verliezen. Dat kan soms juist fijn zijn maar ook beangstigend als het te hard gaat.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

02 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG