Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hai, Ik gebruik Lisdexamfetamine 40mg. Ik wil graag een Ayahuasca ceremonie bij wonen. Hoelang van te voren en daarna mag ik geen Lisdexamfetamine gebruiken? Daarnaast had ik ook een andere vraag, wat zijn de korte termijn en lange termijn bijwerkeningen van gebruik van Lisdexamfetamine? Ik had ergens gelezen dat de kwaliteit van de hersenen terug brengt? Klopt dat?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je eerste vraag hebben we al beantwoord, heb je die gelezen?

De bijwerkingen van lisdexamfetamine zijn zeer vaak (≥ 10%): verminderde eetlust, slapeloosheid. Hoofdpijn. Droge mond. Vaak (1-10%): gejaagdheid , prikkelbaarheid, nervositeit, angst, verminderd libido, labiliteit, tandenknarsen, duizeligheid, rusteloosheid, tremor, slaperigheid. Hartkloppingen. Benauwdheid. Diarree, obstipatie. Zweten. Borstkaspijn. Vermoeidheid. Hoge bloeddruk.

Waar had je dat gelezen over schadelijke effecten op de hersenen? Ongeveer 1 op de 10 stopt ermee om de bijwerkingen. Maar de lange termijn gevolgen zijn nog onduidelijk. Stuur me een link in een nieuwe vraag, dan kijk ik even met je mee. Vraag het verder ook even aan je voorschrijvende arts okee?

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

08 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG