Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb gister avond voor de tweede keer mdma met alcohol gebruikt, heb ook lachgas gebruikt en had echt de avond van mn leven. In de ochtend toen we nog aan het spacen waren met lachgas op de bank en nam af en toe een slok tussendoor stikte ik uit het niets had niets in mijn mond. Ik stond op en kreeg geen adem meer iedereen zei dat ik wel aan het ademen was maar ik had echt het gevoel dat ik een gat in mijn longen had en dood ging. Hoe kan dit? Zij noemen het een paniek aanval maar ik dacht aan niks ergs ik voelde me super fijn met iedereen en het gebeurde uit het niets. Sinds dat moment ging het bergafwaarts kreeg het koud en werd heel verdrietig tot huilen zonder reden.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dat zal even schrikken zijn geweest. Ik hoop dat je inmiddels wat bijgekomen bent van deze ervaring. Het klinkt inderdaad als een soort paniekaanval. Dit kan worden veroorzaakt door drugs. Ik zal je uitleggen hoe dat zit. 

Het gebruik van drugs is een heftige ervaring voor je lijf en je hoofd. Wanneer je xtc gebruikt, komt je lichaam in een soort stressmodus te staan. Je bent dan vatbaarder voor angstgevoelens. Deze stressmodus komt ook aan te staan, wanneer je iets gevaarlijks meemaakt. Zoals wanneer je bijvoorbeeld een tijger tegenkomt op straat. Je hele lichaam schiet dus in een stressmodus wat een paniekaanval kan uitlokken. Het gevoel van verdriet daarna kan veroorzaakt worden door de heftige angst die je op dat moment ervaart.

Het gebruik van xtc is helaas niet zonder risico's, en ook dit kan daarbij horen. We merken dat de kans op paniek groter is als mensen zich niet houden aan risico beperkende richtlijnen. Voor xtc is dit onder andere: niet vaker dan 1x per 2 a 3 maanden en niet meer dan 1 a 1,5 mg per kg lichaamsgewicht en niet combineren met andere drugs of alcohol. 

Ik hoop dat het zo wat helderder is geworden voor je. Zorg de komende dagen even goed voor jezelf: slaap voldoende, eet gezond en gebruik even geen middelen (ook koffie, sigaretten en alcohol kan je het beste even laten staan). 

Groet,

Celeste

07 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG