Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Graag wil ik weten hoe lang poppers in je bloed blijft. Dit omdat ik borstvoeding geef.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Met borstvoeding en zwangerschappen richten wij ons altijd op een zo veilig mogelijke marge omdat het gebruik van middelen meer impact kunnen hebben op een baby dan op volwassen mensen. Vooropgesteld raden wij daarom gebruik van middelen tijdens een zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding af. Dit geldt ook voor poppers. Het gebruik van poppers kan ervoor zorgen dat er schadelijke stoffen in de melk komen. Dus daarom doe je het liever helemaal niet.

Doe je het toch wel, dan geldt het volgende. Poppers (nitrieten) zijn relatief snel uit het lichaam, maar houd ongeveer twee dagen aan voordat poppers volledig uit je lichaam verdwenen zijn. Concentratie in borstvoeding kan in theorie hoger worden. Voor een veilige marge zou je de melk een week kunnen afkolven en weggooien.

Tot slot is het voor een wat langere periode afwisselen tussen flesvoeding en borstvoeding voor moeder en kind in de praktijk vaak geen succes. Om het zekere voor het onzekere te nemen is helemaal overstappen op flesvoeding de beste manier om de risico's te vermijden.

Vriendelijke groet,

Calvin 

29 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG