Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, ik heb een tijd geleden hasj gebruikt en ben in een hele erge bad trip terecht gekomen. na een week ellende & paniekaanvallen voelde ik mij daarna wel helemaal prima. geen last totdat ik twee weken later alcohol & koffie heb gedronken. Er wordt wel gezegd om geen alcohol of koffie te drinken, omdat dat een paniekaanval kan triggeren, maar ik voelde mij weer zo prima dat ik dacht dat ik allang genezen was, maar nee hoor... de dag nadat ik helemaal bezopen was heb ik weer een paniekaanval ervaren in de nacht. Toen begon ik wel even te twijfelen of ik nu schade heb opgelopen aan mijn hart en stiekem hartaanvallen heb of dat dit serieus paniekaanvallen zijn die ik weer getriggered heb door alcohol en koffie te drinken? ik ben zo bang om dood te gaan door een plotselinge hartaanval, maar dat kan toch niet..? hasj zou niet zo’n heftig effect kunnen hebben toch? of is mijn hart nu zo over belast door de paniekaanvallen??? ik voel me wel heel ziek ook en de symptomen komen letterlijk overeen met een paniekaanval, maar ook een hartaanval.. ik weet echt niet meer wat er allemaal gebeurt en hoelang deze angst aanwezig blijft, maar wat ik wel weet is dat ik NOOIT meer hasj of wat dan ook ga gebruiken, maar ik wil wel ooit weer alcohol en koffie drinken, maar ik ben zo bang en angstig momenteel dat ik bang ben hier nooit meer uit te komen.. pls help !! alvast bedankt!!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Vervelend dat je nog zoveel zorgen hebt. Luister: Dion heeft je een heel goed antwoord gegeven de vorige keer. Heb je die goed gelezen? Ben je al om hulp gaan vragen bv bij de POH van de huisarts?

Ik zal nu als arts ook bevestigen dat er niets aan de hand is met je hart. We zien jouw verhaal heel vaak, daarom kan ik dit met zekerheid zeggen.

Je hoeft alleen maar te leren om deze paniekaanvallen op te vangen. En er naar te gaan kijken. Dan zul je merken dat ze korter worden, en verder uit elkaar gaan liggen. Laat je gerust stellen, want piekeren kan juist de angst weer oproepen in je lijf.  Een beetje alcohol kan je straks gerust weer gaan doen, te beginnen met 1 glas. Dat geldt ook voor koffie. Eerst 1 slap bakkie.

Het gaat goed komen, let maar op.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

29 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG