Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb een vraag over GHB. Als een man zwaar verslaafd is aan GHB, zit het GHB dan ook in zijn sperma? En als je sexy met deze persoon hebt en hij komt klaar in je, zijn er dan bij mij ook sporen van GHB te vinden als ik nooit gebruik? Heeft de GHB ook invloed op een ongeboren kindje als deze man meerdere malen sexy heeft met een zwangere vrouw?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Over drugsgebruik en zwangerschap is nog niet zo veel bekend. Hier wordt wel onderzoek gedaan, maar alleen bij proefdieren. De vraag blijft altijd, wat voor proefdieren geldt, geldt dat ook voor de mens? Het blijft dus lastig een antwoord geven op je vraag. Drugs kan inderdaad invloed hebben op de kwaliteit van de sperma. GHB is ook een lichaamseigen stof. Of de kwaliteit van de sperma achteruit gaat bij het gebruik van GHB, is niet aangetoond. Maar net zoals met andere drugs, kan een man beter drie maanden helemaal geen drugs gebruiken voordat hij iemand probeert te bevruchten.

Het lijkt mij niet aannemelijk dat GHB via zijn sperma in jouw lichaam komt. Zelfs als er al GHB in de sperma zit, zal het geen effect hebben. Het zal namelijk onder de drempelwaarde blijven wil je een effect merken. Het zal dus ook geen invloed hebben als je al zwanger zou zijn.

Met hartelijke groet,

Dion

04 mei 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG