Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Vanmorgen voor het eerst ketamine gebruikt Bij xtc en 25 mg Sildenafil...heerlijk effect, met ook wat balansproblemen. Nu, 7 uur later, echter hoge bloeddruk 155/105 en hoge hartslag 100 Reden voor bezorgdheid? Graag uw advies/ visie

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je last had van de hoge bloeddruk en hartslag na gebruik van ketamine, xtc en sildenafil (Viagra). Het is nu enkele dagen later. Hoe is het afgelopen? Hoe gaat het nu met je? Wij kunnen niet 24/7 vragen beantwoorden. In geval van nood, bel dan altijd 112.

Een hogere bloeddruk en hartslag horen bij het effect van xtc. Ook ketamine geeft meestal een hogere hartslag. Sildenafil verlaagd bloeddruk juist maar kan wel voor hartkloppingen zorgen.

Vanwege de tegengestelde effecten van xtc en sildenafil is dit een gevaarlijke combinatie. De verlaagde bloeddruk van sildenafil kan het hart van minder zuurstof voorzien. Van xtc gaat het hart juist sneller kloppen waardoor het meer zuurstof nodig heeft. Dit kan verkeerd uitpakken. Deze combinatie raden we daarom af. Wanneer je onderliggende hartproblemen hebt zijn de risico's vele malen groter.

Na een avond/dag drugsgebruik is het niet gek dat je hartslag en bloeddruk nog hoger zijn. Door de regels door lees ik ook dat je je (kleine) zorgen maakt over je lichaam. Ook deze zorgen zorgen voor een hogere bloeddruk en hartslag. De bloeddruk ligt maar net boven de grens van een hoge bloeddruk. De hartslag valt nog net binnen wat 'normaal' kan zijn in rust. Het lijkt me geen reden tot paniek dus. Zijn de cijfers inmiddels weer gedaalt naar wat je van jezelf gewend bent?

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

27 mei 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG