Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hai, ik ben zelf een drug verslaafde ik ben nu wel meer dan 8 maanden sober en ik zie dat ik kwa trek veel minder zit en mentaal veel beter ben maar ik merk wel nu pas de echte schade dat ik me zelf aangedaan heb over de jaren. ik ben 18 jaar oud en ik was op de heroine amfetamine, ketamine, clonazolam en benzos n ghb meerendeels heb ook lsd misbruikt ik ben een poly verslaafde ik heb 50 verschillende drugs gedaan en over 50 verschillende psychoactieve chemicalien maar ben sinds dien met alle drugs gestopt en koffie wiet alcohol en nicotine ben ik ook gestopt met nemen. mijn vraag is wat ik kan doen om deze bijwerkingen te verminderen en me herstel van deze drugs te versnellen? ik heb bijwerkingen van slaap problemen (kan ook gewoon mezelf zijn) daarnaast heb ik mijn cardiovasculaire systeem totaal verneukt want elke dag mn voeten me handen zijn koud en ik heb een hartfilmpje gedaan alles was oke maar soms me hart doet n beetje moeilijk ik heb ook last van depressie ik denk dat ik dat al voor de drugs had maar ik denk dat mdma, mda en amfetamine binge t niet echt hielp.... ik had specifiek mda hevig misbruikt en naja ik merk wel mijn dagelijkse dosis van serotonine is dr niet. ik zit wel nu op medicatie ik neem quetiapine voor het slapen en bupropion voor depressie en voor verslaving en voor adhd want het is een adhd medicijn en antidepressiva maar daar naast is het goed voor methamfetamine en amfetamine verslaving in combinatie met suboxone wat ik ook neem voor mijn heroine verslaving en het heeft wat anti depressante effecten wat ook wel helpt maarja ik vroeg me af welke dingen ik kan doen en welke supplementen ik kan nemen want ik wil een betere herstel hebben. ik heb er overna gedacht om 5htp te nemen en naja google zij dat het veilig is met bupropion wat denken jullie? mvg shank. PS, sorry voor mijn grammatische fouten.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dank voor je openhartige verhaal. En wat mooi dat je na die enorme chemische reis nu wat anders hebt gekozen. Althans, bijna. Je lijkt nog steun te hebben aan Suboxone, quetiapine en bupropion en je onderzoekt supplementen. Tryptofaan of 5-HTP zijn vergelijkbaar, 5-HTP lijkt iets vaker bijwerkingen te hebben. Je kan het veilig proberen in de normale doseringen. 

Kijk of je bijwerkingen hebt van één van de medicijnen, anders kun je overleggen wanneer je mag afbouwen.

Hiernaast hoop ik dat je ook begeleiding hebt op andere gebieden dan medicatie. Een nieuw leven opbouwen kan best een weg zijn. Je leefstijl, dagbesteding, beweging, sociale contacten, psychologische hulp, ADHD coaching zijn voorbeelden. 

Veel succes, dit heb je al binnen! Weet dat er na een jaar stoppen na dat extreme gebruik heel veel dingen kunnen herstellen, ook het serotoninetransport, dat is aangetoond. 

Mvg,

Gerard A

drugsarts

11 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG