Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb een vraag als zijnde 'doorgeslagen hoog opgeleide yoga-snuiver'. Ook als ik alleen thuis ben vind ik het leuk om Ketamine te nemen; het geeft me inzichten, ik voel me er blijer door, pijnen die ik in mijn gewrichten en wervelkolom vaak heb (door hypermobilitiet) gaan weg en ondanks dat mijn vriend vind dat ik er dom van word, leg ik tijdens trips vaak verbanden waardoor ik toch slimmer word :) denk ik dan ;) Ik gebruik de drug dus niet enkel als partydrug, maar als "geestverruimer die mij inspiratie geeft". Het ding is natuurlijk, dat als je zoveel keta snuift, het je hersens, blaas en lever aantast. En dat is niet meer OK. Ik heb zelf inderdaad al meermaals K-kolieken (meest vreselijke pijn ever ervaren) gehad en somehow denk ik dat ik wel eens mijn lever "voel" zitten (kan dat? dat je door leverschade van alcohol en ketamine je lever 'voelt' werken misschien?). En ik heb mezelf ook al een keer een manie ingesnoven, ook dit is natuurlijk niet per se wenselijk :) (al was het erg leuk). Ook heb ik als ik veel keta gebruik last van blaas problemen (moeilijk plassen etc) maar heb het idee dat dit zich altijd wel weer hersteld (kan dat inderdaad ook?). Mijn vraag is dan ook, gezien ketamine ook voor anesthesie wordt gebruikt en dus gewoon gebruikt kan worden, hoeveel gram ketamine per week of maand per KG (ik weeg +- 75kg bij normaal postuur) kan ik gebruiken zodat ik: - Geen ernstige blijvende hersenschade veroorzaak - Geen ernstige leverschade opbouw (zeg maar, met welke hoeveelheid en frequentie geef ik mijn lever tijd genoeg om te herstellen?) - Geen ernstige blaasklachten opbouw - En toch af en toe leuke ideeën en verbanden kan opdoen :D Een voorbeeld van een antwoord waar ik naar op zoek ben (maar sta open voor alle inzichten en ideeën die er zijn natuurlijk! ) zou kunnen zijn: "als je 1x per 2 weken 2 gram keta weg snuift op een dag (en dan niet drinkt in die weken erna), dan heeft je lever genoeg tijd om zich te herpakken :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vraag is helaas niet precies te beantwoorden, maar ik deel je eigen gevoel. 1 x per 2, liever per 3 weken zou mogelijk voldoende brein-, blaas- en darmherstel kunnen geven.

Kennelijk is er persoonlijke gevoeligheid want bijvoorbeeld de gevaarlijke blaasproblemen komen bij 1 op de 3 regelmatige gebruikers voor. 

Ik zou zeggen: liever max 1 x per 4, misschien 1 x per 3 weken en bij klachten toch meer / langere pauzes nemen en/of een lagere dosis nemen. Zorg dat je niet teveel in huis hebt, want sommigen gaan hunkeren en gebruiken tot het op is. 

Spontane tips: schrijf je inzichten op en kijk of je daar ook nuchter van profiteert. Kijk of je je leven in de realiteit zo leuk mogelijk krijgt.  Met yoga-meditatie zelf en de juiste trainers haal je ook nuchter euforische zelfgevoelens.

Succes en laat evt een keer weten hoe het je vergaat bij een verlaagde frequentie.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

07 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG