Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik vind weinig info terug over het gebruik van lachgas. Hoe ruikt het, smaakt het, gevolgen van gebruik van grote hoeveelheden zoals oa verlamming? Hoe geraak je verlost van deze verslaving? Hoe lang zit het werkelijk in je lichaam? Hoe werkt de verlamming? Stijgt geleidelijk naar boven in je lichaam maar hoe snel en kan je dit proces stoppen? Hoe komt het dat je tintelingen voelt in je lichaam? Gevolgen op lange termijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Er is best wel wat info bekend over lachgas. Op onze site is hier informatie over te lezen: risico's van lachgas. Het proeft en ruikt licht zoetig. Het gebruik van lachgas is de afgelopen jaren toegenomen. Daardoor zijn er in de afgelopen jaren ook mensen geweest die een afhankelijkheid hebben ontwikkeld aan lachgas. Om hiervan te herstellen, gaat men vaak in behandeling bij de verslavingszorg.

Als je lachgas gebruikt, kan vitamine B12 niet goed meer opgenomen worden in je lichaam. Als je hier langdurig een tekort aan hebt, kunnen zenuwen beschadigd raken. Eerste kenmerken zijn vaak tintelingen in handen en voeten. Als je dan stopt en naar de huisarts gaat, is de beschadiging meestal omkeerbaar. Echter als je door gaat met gebruiken, zullen de klachten verergeren en kan het ook permanent zijn. Het verloop gaat van persoon tot persoon anders. Stel je deze vragen omdat je zelf last krijgt van klachten door lachgasgebruik? Je kan altijd hier mee langs de huisarts. Hij/zij helpt je graag verder.

Met hartelijke groet,

Dion

20 juli 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG