Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoelang heeft je lichaam nodig om te herstellen als je op een avond heel veel alcohol drinkt en daarna 4 lijntjes cocaine neemt? En wanneer is het helemaal uit je lichaam? Ik weet dat cocaine wel snel uit je lichaam verdwijnt maar nu lees ik overal hoe gevaarlijk de combi met alcohol is en dat het veel langer duurt om te herstellen. Ik lees dat cocaethyleen 4 tot 5 keer zo lang duurt om uit je lichaam te gaan namelijk. Ik word over 2,5e week geopereerd. Is dat nog gevaarlijk dan? Groetjes!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Als je tot aan de operatie niet meer drinkt en niet meer gebruikt zul je een redelijke marge hebben. De alcohol wordt redelijke snel in het lichaam verwerkt, namelijk anderhalf uur per standaardglas. Dit kan bij zeer veel alcohol drinken wel oplopen tot 24 uur (en zelfs langer), want het stapelt op. Een glas is ander half uur, twee glazen wordt al drie uur enz. Maar, twee en een halve week voor de operatie niet meer drinken is goed. Ook omdat je op deze wijze op een fitte manier de operatie in gaat. 

Wat betreft de cocaïne. Deze is met een paar dagen weer uit je lichaam en zijn de afbraakproducten (metabolieten) uitgescheiden. Cocaethyleen duurt inderdaad wat langer. Uit je bloed is cocaethyleen na enkele uren verdwenen. Dit alles zal na twee en een halve week geen invloed meer hebben op de operatie, maar ik raad je wel aan om eerlijk te zijn over je gebruik tegen de mensen van de anesteshie. Dit is uiteraard alleen van toepassing wanneer je onder narcose gaat, maar middelengebruik (ook alcohol) kan invloed hebben op de narcose en daar passen zij de narcose ook op aan.

Vriendelijke groet,

Calvin 

06 augustus 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG