Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Kan het zijn dat als je partner wiet rookt dat de baby dan langer in je buik blijft zitten

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Allereerst, gefeliciteerd met de zwangerschap! Je wilt weten of de bevalling langer op zich laat wachten doordat je partner blowt. Voor zover wij weten is hier geen sprake van. Het is niet helemaal duidelijk waarom sommige baby's pas wat later worden geboren. Het heeft iets te maken met jouw lichaam, je kindje en de placenta. De combinatie daarvan bepaalt wanneer het zover is. Het blowen van je partner heeft, voor zover wij weten, daar geen invloed op.

Rookt je partner in dezelfde ruimte als waar jij bent? Wanneer je cannabis indirect meerookt, komt het ook jouw lichaam binnen. Cannabis wordt gemengd gerookt met tabak. Over meeroken (van tabak) tijdens de zwangerschap is bekend dat dit een groter risico geeft op complicaties voor de baby. Het inademen van rook vergroot ook het risico op een miskraam. Het beste is dus als jouw partner niet indezelfde ruimte als waar jij bent, rookt. Lees meer over dit onderwerp op de site van Rokeninfo.nl

Nu je zwanger bent en binnenkort gaat bevallen breekt er een nieuwe periode aan voor jou en je partner. Het blowen kan van invloed zijn op het leven van jullie (ongeboren) kind. Heb je hier wel eens met je partner over gesproken? Als je hier ooit eens over wilt praten met iemand anders kan dat met een organisatie die hulp voor naasten aanbied. 

Goede bevalling gewenst!

Groet,

Celeste

07 september 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG