Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Bedankt voor de reactie! Ik zou het liefst meer weten over de invloed van cannabis zowel als de werking van paddenstoelen op de hormoonhuishouding. Bedankt! Best Drugs Info Team, ik ben op zoek naar informatie over de invloed van zowel synthetische drugs als natuurlijke drugs (plantmedicijn) op de hormoonhuishouding. Kunnen jullie mij meer vertellen of naar informatie verwijzen? Beste vraagsteller, Sorry voor het late antwoord i.v.m. de vakanties. Van een aantal middelen heb ik daar wat informatie over gevonden via Google, wikipeda en wetenschappelijke sites zoals PubMed. Als ik een populair middel zoals xtc neem nu, dan is bekend dat MDMA androsteron, prolactine en cortisol verhogend is. Je kan nog een keer mailen als je een middel bij name noemt. Mvg, Gerard A drugsarts

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Van cannabis is me dit bekend: het kan onderdrukking van geslachtshormonen geven, ook van stresshormonen, van groeihormoon, van schildklier stimulerend hormoon, en van prolactine. Dit komt door de aanwezigheid van receptoren in de hersenen, in de hypothalamus. Maar de lange termijn gevolgen ervan zijn nog onduidelijk voor de wetenschap. 

Psilocybine geeft alleen bij hoge doseringen hormonale veranderingen. Dan stijgen juist kortdurend stresshormonen, schildklier stimulerend hormoon, en van prolactine.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts  

05 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG