Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Sinds kort ben ik begonnen met het gebruik van 3mmc, ben hier ondertussen ook al weer mee gestopt maar in die periode heb ik toch wel een aantal periodes elke dag gebruikt. Zou dit blijvende gevolgen kunnen hebben volr het lichaam ging wel maar om hoeveelheden van 10-30 mg per dag.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat goed dat je je 3-MMC gebruik onder controle hebt gekregen. Je hebt een tijdje (bijna) dagelijks 3-MMC gebruikt. Je vraagt je af of het gebruik blijvende schade aan je lichaam heeft gebracht.

​​​​Zijn er aanwijzingen dat er schade zou zijn?  Wanneer 3-MMC gesnoven wordt, horen we vaak verhalen over schade aan het neusslijmvlies of neusschot. Ook weten we dat bij langdurig gebruik in hoge doseringen leverschade, problemen met het hart, of psychische problemen zoals angst, somberheid en depressie kan ontstaan. Verder zijn veel chronische klachten natuurlijk onduidelijk omdat dit een nieuwe drug is. Je schrijft dat je sinds kort 3-MMC gebruikte. Hoe lang was dit? Hoe lang heb je dagelijks gebruikt? De dosering die gebruikte was laag. Als je kort hebt gebruikt, en je ervaart nu geen specifieke klachten, dan denk ik dat de kans klein is dat er onherstelbare schade is. Probeer daar voor jezelf geruststelling in te vinden. 

Wat was de reden dat je dagelijks gebruikte? We zien weinig mensen die helemaal happy zijn en dan dagelijks gaan gebruiken. Hoe is het nu met jou? We horen vaak dat het best wennen is, een leven zonder middel dat je oppept. Weet dat je altijd terecht kan bij een instelling van verslavingszorg. Ook als je niet verslaafd bent, maar bijvoorbeeld moeite hebt om het stoppen vol te houden.

Ik hoop dat ik hiermee al je vragen heb beantwoord,

Groet,

Mascha en Sjoerd

28 september 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG