Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Nou Ik ben Ronald, niet mijn echte naam. Ik gebruik weleens GHB en telkens als ik dit gebruik, zie ik beelden van vroeger waarbij ik traumatische ervaringen aan over heb gehouden is het normaal, ik durf hier met niemand over te praten vandaar de nep neem vg Rondald!!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je traumatische ervaringen herbeleeft. En wat supergoed dat je je vraag hier stelt.

Het klinkt alsof jou brein de staat van zijn als jij onder invloed bent weer koppelt aan je eerdere traumatische ervaring. En nu, elke keer als je weer gebruikt, gaat jouw stukje geheugen daarover weer "aan". Ons brein werkt op die manier, dat het dingen kan onthouden en weer terug kan halen. 

De kans dat het terug blijft komen als je gebruikt, is aanzienlijk. Ik zou je daarom willen adviseren om de GHB te laten staan. Is dat iets wat zou kunnen voor jou?

Heb je wel eens met iemand gesproken over je traumatische ervaring? Ik kan me voorstellen dat je dat nog erg spannend vindt, maar dat zou je wel erg kunnen helpen in je proces van verwerken. Het klinkt alsof er nog elementen van je ervaring in je hoofd zitten die je (nog) niet los kan laten. Erover praten helpt. 

Je zou contact kunnen zoeken met de luisterlijn. Die kan je gratis en anoniem bellen. Zij kunnen een luisterend oor bieden en je misschien wat meer informeren over opties die voor jou passend zijn. 

Traumatische ervaringen zijn zwaar, maar je hoeft het niet allemaal alleen te doen. 

Veel sterkte gewenst, en je kan mij ook altijd nog een berichtje sturen. 

Groet,

Celeste

 

07 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG