Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi Drugsinfoteam, Ik gebruik met enige regelmaat cocaine en dan eigenlijk altijd wel in combinatie met (vrij veel) alcohol. Wegens andere klachten heb ik temazepam voorgeschreven gekregen, en ik merk dat ik soms ookal ben ik best dronken niet kan slapen door de coke. De verleiding is altijd groot om dan een temazepam tablet te nemen en te kunnen slapen, maar door enige kennis over hoe benzodiazepinen werken icm alcohol vond ik dat toch te eng en heb ik dat nooit eerder gedaan. Ik vroeg me af hoe erg het kan zijn als ik redelijk dronken ben, coke heb gebruikt, en dan een temazepam 20mg tablet neem. Ik lees in zowel wetenschappelijke als informelere artikelen nogal uiteenlopende dingen. Over het algemeen staat er: pas op met alcoholgebruik, maar hoe groot is het risico met het nemen van 1 tablet, als je behoorlijk dronken bent. Ben benieuwd, hoor graag van jullie!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Een tablet temazepam zal niet veel meer uitrichten tegen de effecten van de andere twee middelen. Het is een weegschaal van up- en down effecten waar je je op bevindt.

De coke stimuleert en houdt wakker gedurende een aantal uren. De alcohol is ook stimulerend tot een 4-6 tal glazen waarna het ook een demper wordt. Kennelijk overheersen de up- effecten nog bij de combinatie coke en dit grote aantal glazen alcohol.  Als de coke effecten gaan afnemen in de nacht kunnen de dempende effecten langer aan gaan houden en dus sterker worden. In theorie kan dat een overdosering geven, maar bij 1 tablet temazepam zal dat risico meevallen.

Verder hoop ik je toch ook even te mogen vragen of je ook even naar dit ongezonde gebruik gaat kijken. Coke en alcohol samen zijn extra slecht voor je dan de twee apart. Coke en alcohol leiden tot de vorming van een nieuwe stof: cocaethyleen. Ook deze stof stimuleert de hartslag en werkt vaatvernauwend. De stof is ook erg giftig voor de lever. Giftiger dan alcohol of coke.

Als je hier vragen over krijgt lezen we je graag terug.

Succes en met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

25 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG