Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Door een ingrijpende episode kreeg ik plots slaapproblemen, vooral veel angst om niet te kunnen slapen, waardoor ik niet kon slapen.... na opstarten van mirtazepine 7,5 mg werd de angst erger. Ook overdag huilbuien, angstig. Hiervoor heeft mijn arts uni-tranxene 15mg voorgeschreven voor tijdelijk gebruik en mijn slaap te helpen terugvinden. Ik neem nu sinds een week voor het slapen 1 uni-tranxene en 7,5 mg mirtazepine. Ik slaap hier wel op. Maar ik ben bezorgd dat ik hier gewenning op krijg. Ik wil zodra ik me wat stabieler voel, graag stoppen met uni-traxene. Kan ik dit afbouwen? Er zijn geen kleinere dosissen te vinden om het in kleine stapjes te doen. Of kan de apotheek kleinere dosissen maken? Hoe stop ik best met dit middel zonder al te veel last van ontwenning te krijgen? Dank alvast voor jullie advies!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Als je nog maar net bent begonnen kun je in 1 x stoppen. 

Je kan nog beter je niet-slapen aanvaarden daan door te gaan met slikken. Want je zorg is terecht: hoe moet het straks weer zonder?

NB: Tranxene bestaat ook in 5 en 10 mg capsules. Vraag dat eventueel aan je arts of apotheker.

Mirtazapine kan soms inderdaad bijwerkingen hebben. Vervolgens dempt u die met een tweede medicijn met z'n eigen risico's. 

Ik hoop dat mijn advies duidelijk is.

Kent u ook niet-medicamenteuze slaap behandelingen? Een ervan heet CGT bij slaap. Oftewel CGT-i. 

Succes!

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugarts 

 

08 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG