Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hallo ik heb een vraagje ik ben nu al 1 nacht wakker op 3-mmc en 1 nacht op speed(wel aan een stuk door)(en jaa ik weet dat ik mijn eigen proefkonijn ben) alleen ik had ongeveer 1,5gram 3-mmc en dat ging net voor het avondeten op dus ik ging na het eten speed halen en vanaf dat ik 1 snuifje speed heb genomen zit 1 neusgat helemaal verstopt ik kan hem ook niet snuiten want er komt niks uit maar toen ik gisteravond begon met de speed ging mijn rechter neusgat dicht en zonder dat ik het ook maar heb gemerkt is het nu mijn linker die dicht zit en de rechter open, hoe kan dit en hoelang duurt het ongeveer voor het over gaat? alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt nu twee nachten doorgehaald op 3-MMC en speed. Door dit te snuiven kan je neusslijmvlies geïrriteerd of ontstoken raken. Sommige gebruikers hebben hierdoor vaak, of soms zelfs continu, een verstopte neus en/of loopneus. Als je stopt met het gebruik zal je neus (deels) weer herstellen. Je slijmvliezen worden weer gezond waardoor de loopneus verdwijnt. Hoe lang dit duurt, hangt echter af van hoeveel en hoe vaak je gebruikt. Gebruik je te vaak zo extreem als je nu gebruikt hebt dan kunnen neusklachten chronisch worden en kan er schade ontstaan. Voor nu geldt dat je zult moeten minderen met gebruiken als je wilt dat de klachten afnemen.

Het reinigen van de neus kan nuttig zijn. Het is goed om na het snuiven de neus te reinigen met lauwwarm water waar een beetje zout in is opgelost. Hiermee kun je de neus schoonmaken en beperk je de schade aan het neusslijmvlies. Let op: een neusspray met werkzame stoffen is af te raden, omdat een neusspray het neusslijmvlies ook enigszins belast.

Tot slot kun je overwegen over te stappen op slikken in plaats van snuiven om de neus minder te belasten. Bijvoorbeeld door het poeder met behulp van een milligramweegschaal te wegen en te capsuleren.

Ik hoop dat je hiermee verder kunt.

Met vriendelijke groet,

Ronald 

 

08 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG