Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey, Ik slik dagelijks 160mg propranolol retard. Dit vanwege mijn migraine. Ik heb al vaker xtc en/of cocaine gebruikt, maar vroeg me af of het goed was om direct na het feest als ik naar bed ga mijn medicatie in te nemen. Ik merk namelijk wel dat dit mijn hartslag weer vertraagd, waardoor ik een stuk rustiger in bed lig. Of is het juist beter om het een dag over te slaan. Ik las op de bijsluiter dat dat namelijk ook niet verstandig is.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

XTC en coke zijn beide een upper, werken stimulerend en propranolol als bètablokker dempt bepaalde effecten, zoals de verhoogde hartslag. Dus dat voordeel is duidelijk. Toch kunnen de bloedvaten in het lichaam blijven vernauwen, waardoor je wel op tijdelijke bloeddrukstijging moet blijven rekenen.

Bijwerkingen van propranolol kunnen onder andere zijn: slapeloosheid, duizeligheid, vermoeidheid, slaperigheid, hoofdpijn, droge mond, misselijkheid, diarree, afgenomen eetlust, toegenomen eetlust, angst en nervositeit.

Stel dat je daar last van hebt (niet alle bijwerkingen komen bij één persoon voor) dan is gebruik toch af te raden in verband met het risico op bad trips.

Soms geeft xtc zelf trouwens ook ritmestoornissen aan het hart. Maar er zijn geen andere gevaarlijke wisselwerkingen.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

18 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG