Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Xtc en risperidal Beste, ik zou een vraag willen stellen over de combinatie van xtc en risperidal. Maar eerst moet ik iets vermelden. Ik heb reeds nog het zogenaamde sloth juice gevaped. De synthetische wiet die populair is in bepaalde groepen. Ik had verscheidene slechte ervaringen die ik niet heb gehad tijdens het roken van een joint. Ik was bijv de 2 dagen daarna heel draaierig en het leek of ik elk moment kon flauwvallen. Slikken moest ik op commando doen en had een droge mond ná gebruik. Komt dit door de combinatie van risperidal en sloth juice of is de drug sloth juice gewoon de reden dat ik er niet goed tegen kon? En zal ik ook zo een bijwerkingen hebben bii het innemen van xtc en risperidal? Ik ben van plan die risperidal die dag te skippen en zo dan xtc te nemen. Want risperidal is toch na 1 dag ongv uit je bloed? Mn excuses voor het lange bericht maar ik wil heel duidelijk zijn en zeker zijn dat ik het noodzakelijke heb gezegd. Alvast bedankt en met vriendelijke groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Over de combinatie van xtc en risperidal heeft onze arts eerder een antwoord geschreven. Check de link om dat antwoord terug te lezen. Wat is de reden dat je risperidal gebruikt? Als het is voor het voorkomen van een psychose is een dag overslaan van dit medicijn af te raden. Zeker als je dan xtc gaat gebruiken. Want dan neemt de kans op terugkomen van psychose toe.

Sloth Juice valt onder synthetische cannabis. Zoals bij veel synthetische cannabis is de precieze samenstelling van Sloth Juice onbekend. Ook is niet bekend wat verdampen precies doet met synthetische cannabis. Dit maakt dat het risico erg onbekend is. Wij hebben bij Drugsinfoteam wel al meerdere vragen en opmerkingen over Sloth Juice gekregen. Gebruikers gaven aan dat het bizarre of heftige ervaringen te hebben gehad. Wij raden gebruik van synthetische cannabis zoals Sloth Juice sterk af!

Het is niet bekend of en welke interactie Sloth Juice met risperidal heeft.

We vermelden daarom wat we weten over gewone cannabis met risperdal:

Risperdal kan bijwerkingen hebben: vaak spierstijfheid, slaperigheid, hoofdpijn, slapeloosheid. Ook sexuele stoornissen, gewichtstoename, verandering in eetlust, spierstijfheid, trillen, duizeligheid, wazig zien, rode ogen, benauwdheid, bloedneuzen, hoesten, maag-darmklachten, droge mond, tandpijn, urine-incontinentie, huiduitslag, rug-, spier-, gewrichtspijn, luchtweg-, urineweginfectie, longontsteking, pneumonie, bronchitis, griep, koorts, vermoeidheid, oedeem, moeheid, vallen, verhoogde hartslag, hoge bloeddruk, opwinding, angst, depressie, slaapstoornis.

Dit moet je bij jezelf checken, hopelijk heb je er geen last van, maar je kan verwachten dat cannabiseffecten sommige bijwerkingen zou kunnen verergeren.

Wisselwerkingen: als er een hoog gehalte CBD in de cannabis zit, wordt de risperdal spiegel hoger in het bloed. Dus mogelijk meer bijwerkingen. Maar van Sloth Juice weten we dat nog niet. Het is ook mogelijk dat je een versterkt hallucinogeen effect ervaart van cannabis, door een dubbele werking op een serotonine receptor.

Succe en met vriendelijke groet,

Gerard en Sjoerd

 

23 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG