Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik gebruik nu al 3 jaar drugs. Ik heb voorheen xtc, coke en mdma gedaan onder andere. Nu doe ik eigenlijk 8 maanden alleen nog 3-mmc gebruiken. Ik merk alleen dat ik binnensmond praat en minder goed articuleer. Kan dit komen door het drugs gebruik? Evt nog tips buiten dat ik ermee moet minderen? Ik ben er niet verslaafd aan en doe 3-mmc 2x per maand (0,5 gram per keer. Mvgr. [naam verwijderd]

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Even samengevat: je gebruikt de afgelopen drie jaar drugs. De afgelopen acht maanden zo'n om de week 3-MMC, halve gram per keer. Je merkt dat je meer binnensmonds gaat praten. Je wilt weten of dit door het drugsgebruik komt en, als dit zo is, hoe je dit nadeel op kan lossen. Je wilt niet minderen met gebruik.

Het zou kunnen dat de problemen die je met spraak ervaart met drugsgebruik te maken kunnen hebben. Het kan vele oorzaken hebben. Ben je al bij een logopedist geweest?

Als de problemen die je met je spraak ervaart met drugsgebruik te maken hebben, dan is minderen of stoppen met gebruik de enige manier op te voorkomen dat het erger wordt.

Twee keer per maand een halve gram 3-MMC is best vaak en veel. Je neemt met dit gebruik een behoorlijk risico.

Sjoerd

02 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG