Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Geachte Ik wil zaterdag uit en een beetje mdma nemen ik gebruik Tramadol 37,5 met paracetamol,, kan een een beetje mdma nemen!? En hoe zit het als ik geen mdma zou nemen met 1 of 2 wijntjes of andere alcoholische dranken!?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het gebruik van MDMA in combinatie met Tramadol is een no-go. Je loopt dan risico op levensbedreigend serotoninesyndroom. Check even wat onze arts heeft geschreven over deze combinatie: xtc en tramadol. Voor de helderheid: de werkzame stof van xtc is MDMA. Het gaat dus om hetzelfde.

Over Tramadol in combinatie met alcohol zegt www.apotheek.nl het volgende: "Beperk het gebruik van alcohol en drink het liever niet. Door dit medicijn reageert u veel sterker op alcohol dan u gewend bent. Bovendien versterkt alcohol de bijwerkingen van dit medicijn, zoals sufheid en slaperigheid."

Alleen paracetamol kan in principe wel gecombineerd worden met alcohol. Maar mensen die dagelijks alcohol drinken, is dat weer minder handig. Je hebt namelijk een grotere kans op leverschade. Voor zover bekend is MDMA met paracetamol niet meer risicovol.

Succes en een hartelijke groet,

Dion

 

29 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG