Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste medewerker, Afgelopen zaterdag heb ik aardig wat lachgas gebruikt 50+ ballonnen. Ik weet dat dit erg slecht is maar toen ik eenmaal bezig was had ik het niet door. Nu heb ik sinds dien last van een soort prikjes/ tintelingen en een zwaar gevoel in armen en benen. Ik heb onderzoek online gedaan en ik heb gelijk extra vitamine b12 tabletten gehaald. Nou heb ik vorig jaar ook een angststoornis (hypochondrie) doorgemaakt en hier ben ik gelukkig aardig overheen. Alleen als ik me tijdens mijn angststoornis druk maakte kreeg ik dezelfde klachten. Nu vraag ik me af of dit te maken heeft met de lachgas of dat het mijn angst is wat opspeelt. En mocht het van de lachgas zijn verdwijnen deze klachten dan door het tijdelijke te kort aan vitamine b12 of is dit blijvend? Ik maak mij erg zorgen. Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Vervelend dat je tintelingen en prikjes in armen en benen heb na de lachgaservaring. Hoe is het nu met je? De tintelingen/prikjes kunnen worden veroorzaakt doordat lachgas zorgt dat je lichaam geen vitamine b12 meer opneemt. Bij 50+ ballonnen op een avond zou het goed kunnen dat dit bij jou het geval is. Zeker als je vaker in zulke hoeveelheden gebruikt. Ook vegetariërs/veganisten zijn hier gevoeliger voor. Want vitamine B12 zit vooral in dierlijke producten.

Zoals je hebt gemerkt, kunnen de tintelingen ook door angst ontstaan. Zeker bij hypochondrie: van de tintelingen wordt je angstig en van de angst worden de tintelingen sterker.

Wat de oorzaak ook moge zijn. Zorg dat je voorlopig geen lachgas gebruikt. Zijn je klachten nu nog steeds aanwezig? Ga dan langs bij je huisarts. Alleen onderzoek kan bepalen hoe het verloop van je klachten zal zijn.

Sjoerd

24 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG