Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

De bedoeling was een week voor mijn operatie geen speed en ghb te gebruiken. Afgelopen donderdag na een aantal drankjes toch genomen en is uiteindelijk in een feestje uitgemond tot zondagnacht 04.00 uur. Ik word aanstaande vrijdag geopereerd onder volledige narcose. Hebben de afgelopen dagen speed en ghb gebruik invloed op de narcose van aanstaande vrijdag? Kan een anesthesist op de dag zelf nog besluiten niet te opereren ivm het drugsgebruik?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Vooral de speed heeft nog vrij lang actieve afbraakproducten in het bloed. Daarom adviseren wij in het algemeen een weekje (4 - 7 dagen) hersteltijd. Maar dat is ruim de tijd voor wat betreft de invloed het nog heeft op de hartslag en bloeddruk. Daar ligt het grootste directe risico tijdens de narcose.

Verder moet je zelf naar je ervaring kijken hoe lang je dips na gebruik waren. Nachtenlang doorhalen is namelijk een flinke aanslag op je lichaam. Zorg dat je dus in goede conditie bent op de dag van de narcose.

Tot slot geef je je eigen drugsgebruik gewoon aan door middel van de vragenlijst die je in moet vullen (of een gesprek) voorafgaand aan de narcose. Ik kan niet goed inschatten of de narcose wordt geannuleerd, maar ik verwacht het niet. Wil je jouw ervaring met ons delen in een nieuwe vraag?

Met vriendelijke groet,

Ronald

15 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG