Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste infoteam, Ik heb afgelopen weekend voor het eerst in 3 jaar weer speed gepakt. We waren 2 nachten wakker, ik heb maandag avond het laatst speed gepakt. Ook doe ik daar ghb bij waar ik nu nog af en toe een dop van pak. Maar ik kreeg maandag al een tinteling bij me hersenen en dat is nu erger geworden hoe kan dat? Ik heb ook nergens puf voor en me hart klopt ook super erg op sommige momenten en dan beginnen me hersenen weer te bewegen lijkt wel. Ik kan ook spontaan gaan huilen zou dit allemaal door de speed komen ???

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Dit klinkt als een heftige ervaring! Hoe gaat het nu met je? Dat je tintelingen (ook wel schokjes) in je hersenen voelt is niet vreemd en horen wij vaker. Het is een teken dat je de speed hoog gedoseerd hebt gebruikt en luister ook goed naar dit teken. Stop met het gebruiken van speed en ook met het gebruiken van ghb. Dat zorgt ervoor dat je klachten zullen verdwijnen. Daarnaast zul je goed voor jezelf moeten zorgen in de komende tijd. Hanteer een gezond slaapritme, gebruik komende tijd geen drugs en alcohol en vermijd middelen als energiedrankjes en koffie. 

Dat je hartkloppingen voelt is ook te wijten aan de speed, maar heeft ook deels te maken met het ghb-gebruik. Je hebt tegelijk een downer en een upper gebruikt en dit geeft verschillende signalen af aan je lichaam en hersenen. Enerzijds wordt gezegd tegen je hart: ga harder en er wordt gezegd: ga langzamer. Dit kan er voor zorgen dat je in de dagen na gebruik een onregelmatige hartslag hebt en dit kan voor hartkloppingen zorgen. Deze dienen vanzelf weer over te gaan, mits je niet gebruikt. 

Tot slot raak je van het gebruik van speed uitgeput, maar dit komt ook door het overslaan van twee nachten slaap. Daar kan je emotioneel van worden, waardoor je inderdaad om de kleinste dingen kan huilen. Zorg goed voor jezelf door weer goed te slapen en dan zul je zeker weer gaan herstellen. Dit geldt ook voor het nergens puf voor hebben. Dat is gebruikelijk na speedgebruik, omdat er veel van je hersenen gevraagd is en dat moet herstellen. In de dagen na gebruik kun je je daarom down voelen. Dit wordt versterkt wanneer je ook niet slaapt. 

Kortom, zorg goed voor jezelf de komende tijd en je zult je snel beter voelen.

Vriendelijke groet, 

Calvin

26 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG