Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Ik ben laatst gediagnostiseerd met ADHD. Soms heb ik een sombere stemming, dit als symptoom van mijn ADHD Ook heb ik last van chronische rugklachten waarvoor ik binnenkort in het pijnrevalidatiecentrum onderzocht ga worden. Ik heb een verslavingsachtergrond. Tot er iets bekend is omtrend mijn rugklachten heb ik vooralsnog 2x d 50mg Tramadol (dit mag retard of gewone zijn, zolang het bij die 2 blijft). Morgen heb ik een gesprek met de psychiater over medicatie om mijn ADHD onder controle te krijgen. Echter lees ik veel dat ADHD medicatie een wisselwerking heeft met tramadol vanwege het serotoninegehalte en daarom kans oo serotoninesyndroom. Ik ben bang dat de arts mijn tramadol er af gaat halen. Andere sterke pijnmedicatie werkt qua serotonine op dezelfde manier heb ik gelezen. Ik wil niet aan de oxycodon ivm mijn verslavingsachtergrond. Met tramadol heb ik geen last van 'trek' als ik geen pijn heb. Mijn vraag concreet: Is er een ADHD medicatie die goed samen gaat met een pijnmedicijn dat ongeveer dezelfde sterkte heeft als tramadol? Atomoxetine lijkt mij een goed middel ivm mijn stemming. Echter heb ik niet elke dag een ADHD medicijn nodig. Ongeveer 4/5 dagen per week. Ik weet dat ik met mijn eigen arts hier over kan praten, dat ga ik ook zeker doen. Ik ben op zoek naar meerdere blikken op deze combinatie, zodat ik zelf een goede keuze kan maken wat ik tot mij neem. Groetjes, Anoniem van 24 jaar

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Heel goed dat je zo zorgvuldig voorbereidt.

Tramadol heeft vaak bijwerkingen, hopelijk heb jij ze niet: zeer vaak: misselijkheid. Duizeligheid. Zwakte. Vaak obstipatie, braken. Droge mond, zweten. Verwardheid, hoofdpijn, slaperigheid, vermoeidheid. Vaatverwijdingen.

Met xtc is het risico hoger dan met Ritalin bijvoorbeeld. Want de ADHD medicatie verhoogt vooral dopamine en adrenaline in plaats van serotonine.

Dus ik denk dat het gewoon kan. Laat ons anders even weten waar je die informatie vandaan had.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

25 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG