Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey, Ik moet voor een schoolproject informatie zoeken over 4FMP, maar ik weet niet wanneer je het neemt. Slik je het tijdens een feestje zodat je niet moe word of alleen? Alvast heel erg bedankt voor een hopelijk snel antwoord. Groeten, O

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De juiste naam van 4-FMP = 4-FA.

Niet moe worden is vaak niet de belangrijkste reden dat een drug gebruikt wordt. Alle stimulerende drugs zijn drugs die er ook voor zorgen dat je minder moe wordt. 4-FA is een drug die mensen meestal nemen omdat het een beetje xtc-achtig euforisch gevoel geeft, zonder controleverlies. Het is dus een soort xtc-vervanger. Dat maakt deze drug een beetje anders dan bijvoorbeeld een meer puur stimulerende drug zoals speed (amfetamine). Het maken van contact gaat met 4-FA ook gemakkelijker. Het heeft dus veel overeenkomsten met het effect van xtc. Maar xtc is veel euforischer en daar heb je minder controle over.

4-FA kan gebruikt worden op een feestje maar wordt ook wel eens gebruik in een andere setting zoals thuis.

Je kunt ook eens op internet zoeken naar 'motieven voor drugsgebruik'. Dan kun je meer redenen vinden waarom mensen drugs zoals 4-FA (of xtc) gebruiken.

Lees hier meer over de effecten.

Mvg,

Ronald

13 december 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG