Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, Zojuist de post over heftige lachgas ervaring gelezen (zie link hieronder). https://www.drugsinfoteam.nl/vraag-antwoord/lees-een-antwoord/-/heftige-lachgaservaring Ik heb de zelfde waarnemingen ook en heel vaak gehad en kamp nu sinds een half jaar / jaar met over vermoeidheid en veel lichamelijke klachten. Een tijdje drugs extreem verminderd (behalve blowen) en in behandeling geweest bij een manueel therapeut en fysio (dry needling) waarna het iets beter ging. Afgelopen weekend weer een paar balonnen gedaan en mijn klachten zijn weer enorm toegenomen. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in de gevolgen van lachgas en kwam ik erachter dat mijn lichamelijke klachten door het lachgasgebruik komen. Mijn behandelaren hebben hier niet naar gevraagd en ik heb het ook niet expliciet benoemd omdat ik de link nog niet had gelegd. Nu wil ik binnenkort naar de huisarts om mijn vitamine b12 gehalte te laten meten. Vanzelfsprekend stop ik per direct met het gebruik van harddrugs. Zijn er andere tips die jullie mij kunnen geven? Verder ben ik benieuwd of jullie behandelaren kennen die ervaring hebben met herstel na klachten van lachgas gebruik. Alvast bedankt voor jullie reactie. Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je met deze klachten loopt. De vraag is even, wat is de oorzaak van jouw klachten? Is dat puur fysiek, of speelt ook je mentale gezondheid een rol? In ieder geval goed om even langs de huisarts te gaan. Vitamine B12 tekort ontstaat niet bij een paar ballonnen. Maar als jij eigenlijk al een tekort hebt, kan het de klachten wel verergeren. Ook vegatariërs zijn hier meer kwetsbaar voor.

Het gebruik van cannabis kan ook voor vermoeidheid en verschillende lichamelijke klachten zorgen. Een manueel therapeut en een fysio houden zich vooral bezig met het fysieke deel. Ik zou via de huisarts kijken of er iemand samen met jou ook aandacht kan hebben voor het mentale deel.

Met hartelijke groet,

Dion

21 december 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG