Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik begin vandaag aan een prednison kuur van 14 dagen 40 mg per dag. Dit tegen een ontsteking in mijn dunne darm. Nou wil ik met oud en nieuw graag MDMA gebruiken. Kan dit samen met prednison of is het verstandig om toch over te slaan dit jaar?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

sorry voor het te late antwoord. Hoe is het gegaan? Fijn als je een verslagje wil mailen op deze plek door opnieuw een vraag in te dienen.

XTC- Prednison
Het risico van de combinatie met XTC is niet bekend, maar er is wel een theoretisch antwoord. Prednison is een corticosteroïde hormoon dat wordt omgezet in het werkzame prednisolon. Risico’s kunnen zijn:
1.    Het immuunsysteem en daarmee ontstekingsreacties wordt erdoor geremd. Regelmatig gebruik van xtc (of amfetaminen) kan de afweer ook verlagen. Mogelijk word je bijvoorbeeld sneller verkouden na gebruik.
2.    Er kan een wisselwerking zijn omdat prednison een licht dalende invloed kan hebben op serotonine in het lichaam. Xtc verhoogt dat juist. Dan zou het effect van de drug dus verminderd kunnen worden, waardoor iemand weer extra wil nemen, wat gevaarlijk is voor overdosering. Áls je gaat gebruiken moet je een lage en geteste dosis nemen en nìet extra gaan slikken als je niets voelt.
3.    Prednison kan - vooral in hoge doseringen - veel bijwerkingen hebben. Vaak komen voor: bloedafwijkingen met verminderde aantallen witte bloedcellen en daarmee verminderde immuniteit, hormonale veranderingen (het syndroom van Cushing, suikerziekte), vocht vasthouden, toegenomen eetlust, gewichtstoename, slapeloosheid, hoofdpijn, verhoogde oogboldruk (glaucoom) striae, dunne huid, spierzwakte of osteoporose.
Als jij daar ook last van hebt moet je geen drugs gebruiken, je moet namelijk fit zijn om de risico's te beperken. Dit om verergering van de bijwerkingen en bad trips te voorkomen. Voorzichtig zijn is dus een goede zaak.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts 

05 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG