Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedenavond, 3,5 weken geleden is er in het ziekenhuis een longembolie bij me geconstateerd, de dokter dacht dat het waarschijnlijk kwam door mijn corona infectie. Nu heb ik tegen die embolie 3 weken lang 2x daags 15MG Xarelto (rivaroxaban) genomen. Sinds deze week neem ik voor nog zo'n 2 maanden lang 1x daags 20MG bij het ontbijt. Nu vraag ik mij dus af of het 100% af te raden is om morgenavond met oud en nieuw wat MDMA te gebruiken. Ik weet van mijn laatste bezoek aan het ziekenhuis dat mijn bloeddruk normaal is dus dat geeft me meer vertrouwen om het eventueel toch te doen. Ik ben 27 jaar oud, 1,90 lang en 105 KG ongeveer. Heb wat informatie geprobeerd op te zoeken maar daar kwamen vrij uiteenlopende antwoorden uit. Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Helaas lees ik je vraag te laat. Hoe is het gegaan? Stuur je nog even een berichtje door een nieuwe vraag te stellen?

Waarschijnlijk kun je stellen dat risico's licht zijn toegenomen door de combinatie. Xarelto (rivaroxaban) is een bloedverdunner, het remt de stolling. Dus als je een (gelukkig heel zeldzame) complicatie van xtc, een hersenbloeding zou krijgen, dan zou je gevaarlijk langer blijven bloeden.

Dan kijk je naar de bijwerkingen. Vaak komen voor: bloedarmoede, duizeligheid, hoofdpijn, gesprongen bloedvaatjes van de ogen of in de maag, urinewegen, tandvleesbloeding, bloed ophoesten, lage bloeddruk, misselijkheid, braken, obstipatie, diarree, buikpijn, jeuk, huiduitslag, kneuzing, pijn in armen of benen, koorts, oedeem, vermoeidheid of in het bloed veranderde lever- en nierwaarden. Als je dit zou hebben kan drugsgebruik het verergeren. Dan ben je niet fit genoeg om te gebruiken.

Je kan je ook voorstellen dat als er koorts zou zijn als bijwerking dat xtc eerder oververhitting kan geven. Verder zijn er geen wisselwerkingen. Dus het kan goed gaan, maar het is niet helemaal ongevaarlijk. 

Met vriendelijke groet,

Gerard A
Drugsarts
 

05 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG