Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik heb 2 dagen geleden met oud en nieuw een aantal balonnen gebruikt rond de 40 a 50 in comb met 3mmc. Ik kamp nu nog steeds met duizeligheid/misselijkheid en een soort erge nekpijn. Ik hoop dat dit overgaat de komende dagen. Zou dit een teken kunnen zijn van vit b12 tekort? Al zo snel? En moet ik de dokter inlichten?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Wat vervelend dat je hier last van hebt en goed dat je hier je vraag stelt. 

Je geeft aan 40 a 50 ballonen met lachgas te hebben genomen, in combinatie met 3-MMC. Daarvan ervaar je nu klachten. Ik ga je eerst wat uitleggen over de risico's en werking van beide middelen. 

Lachgas is een waarnemingsveranderend middel. Het heeft een kortdurend effect waarbij alles wat je hoort, ziet en voelt vaak in elkaar gaat overlopen. De risico's van lachgasgebruik zijn o.a. hoofdpijn, bevriezing luchtwegen en zoals je zelf al aangeeft, een tekort aan B12. Bij extreem gebruik (meer dan 10 op een avond) worden deze risico's aanzienlijk vergroot.

3-MMC is een zogenaamde designer drugs. Deze middelen zijn nog niet heel lang op de markt en daarom is er weinig onderzoek naar gedaan. Daarom weten we nog niet veel over de risico's. Wat we wel weten is dat het leverschade, angst, paniek en verslaving kan veroorzaken. Daarnaast zijn er ook andere risico's. Bij designer drugs ben je altijd je eigen proefkonijn. 

Combinatiegebruik brengt altijd meer risico's met zich mee. Daarnaast heb je een grote hoeveelheid ballonen genomen, wat de risico's ook vergroot. Het is dus niet zo gek dat je lijf even van streek is. De klachten klinken dus als een logisch gevolg van je gebruik. Niet zozeer als klachten die horen bij een B12 tekort. 

Voor de toekomst wil ik je adviseren, niet te combineren en wat minder ballonen (maximaal 10) te gebruiken. Zo beperk je de risico's. 

Voor nu; wees even lief voor je lijf. Ga lekker sporten, voldoende slapen, gezond eten en pak je rust. Gebruik voorlopig ook geen middelen (drugs natuurlijk, maar ook geen koffie, alcohol en nicotine). Ik verwacht dat de klachten met de tijd minder worden. 

Heb ik je vraag zo beantwoord? Als er nog dingen onduidelijk zijn dan kun je altijd opnieuw een vraag stellen. Bij aanhoudende klachten kun je ook een afspraak maken bij de huisarts.

Groet,

Celeste en Lieke

 

06 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG