Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik probeer te minderen van roken, ok heb 5 sigaretten/dag en ik neem daar 15 rookpauzes in per dag Dwz elke sigaret rook ik op in 3 pauzes, is dit schadelijker?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat knap dat je wil stoppen met roken. Stoppen met roken is erg moeilijk. Als ik het goed begrijp, rook je één sigaret verdeeld over drie pauzes. In totaal rook je 15 keer per dag, totaal vijf sigaretten. Sigaretten roken is schadelijk, des te minder je rookt, des te minder de schade. Oftewel, één sigaret in drie pauzes, is minder schadelijk dan drie sigaretten in drie pauzes. Des te minder je rookt, des te beter! Goed dat je deze stap maakt.

Voor iedereen werkt stoppen met roken weer anders. Bij de meeste werkt in één keer stoppen het beste. Maar niet voor iedereen. Sommige mensen helpt afbouwen beter. Maar als je afbouwt, is het afscheid nemen van je belangrijkste sigaretten het moeilijkst. Bijvoorbeeld na het eten, als je wakker wordt of na seks. De vraag is vooral, wat werkt voor jou het beste? Wil je tips of hulp bij stoppen met roken, check eens: thuisarts, IkStopNu of Tabakstop (BE).

Succes en een hartelijke groet,

Dion

18 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG