Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, ik ben nu bijna 6 weken zwanger en erg misselijk elke dag. Ik rook elke dag over de dag heen een paar teugjes van een mini "jointje" met 4 korrels wiet erin en de rest een klein beetje shag zodat ik goed kan eten. Zonder te roken kan ik amper eten. Toch zit het me niet zo lekker en weet ik niet hoe ik dit moet zien en blijf ik erover nadenken.. Als ik niet kan eten krijgt mijn kind geen voedingsstoffen binnen maar aan de andere kant rook ik toch elke dag al is het maar een mini hoeveel wiet. Moet ik mij hier rot over voelen en beter proberen om hier overheen te komen met als risico dat ik een aantal dagen amper kan eten vooral nu in het ontwikkelende begin? Of kan dit kleine beetje weinig schade doen en is het beter dat ik goed kan eten? Veel liefs en alvast bedankt voor het antwoord!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Als ik het zo lees, zit je flink in dilemma! Ik hoop met wat info de keuze voor jezelf makkelijker te maken. Alcohol, drugs, cannabis en tabak zijn allemaal schadelijk voor een ongeboren kind. Maar het blijft altijd een 'kans'. De kans is bij één joint met tabak en een klein beetje wiet, natuurlijk kleiner dan bij vijf joints. Maar, het verschil in die kans is dan weer niet te zeggen. Het kan zijn dat door jouw beperkte gebruik, je kind nergens last van heeft. Daarentegen kan jouw keuze ook zorgen voor bijvoorbeeld een te laag geboortegewicht, astma, verminderd cognitief vermogen, ADHD, of leerproblemen.

Hoe groot die kans dan is, dat is niet te zeggen. De vraag voor jou is, wil je dat risico nemen? Heb je hier al met een arts over gesproken? Of een verloskundige? Veel vrouwen hebben last van misselijkheid tijdens de zwangerschap. Hierbij kan je ondersteund worden. Er zijn veel verschillende manieren om dit op te lossen. Op de website van thuisarts staat hier meer over geschreven.

Ik kan me zo voorstellen dat voor jouw zwangerschap, je ook (regelmatig) cannabis gebruikte. Klopt dat? Als je het moeilijk vind om niet te roken of te blowen, kan je hier hulp bij krijgen. Als je zwanger bent, hoef je meestal niet op wachtlijsten te staan. Bij de huisarts bijvoorbeeld. Maar ook kan je de verpleegkundige hierover ​​​​​​​praten. Je kan ook nog even de folder: rookvrij en zwanger checken.

Met hartelijke groet,

Dion

17 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG