Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hallo beste hulpverlener, ik ben een man van 33 jaar toen ik 21 was ben ik begonnen met drugs gebruik in de weekenden. ik heb dat toen een jaar lang gedaan bijna elk weekend meestal cocaine en ook heb ik best vaak xtc gebruikt. ook heb ik wel truffels gedaan mijn gebruik werd veel minder vaak nadat eerste jaar. maar wel heb ik tot 27 jaar nog wel eens af en toe harddrugs gebruikt. toen ben ik begonnen met wekelijks blowen. en gestopt met harddrugs. toen ik 30jaar was ben ik een jaar depresief geweest en daarna nog een jaar psychotisch en toen kwam ik erachter dat ik waarschijnlijk ook al heel lang in een depersonalisatie toestand heb geleefd waarschijnlijk al ergens in het begin van mijn drugs gebruik .want mensen om mij heen vonden mij altijd wel heel vreemd gek en druk maar konden het nooit plaatsen wat er met mij was .mijn vraag is nu gebeurd dat vaker dat mensen 8 jaar of misschien wel langer depersonalisatie hebben maar wel gewoon werken en sporten maar nooit helemaal lekker funtioneer? en ik geloof dat ik nu al een tijd geen depersonalisatie heb maar wel is mijn geheugen slecht kan het ook zijn dat dat later nog terug komt bij depersonalisatie. of is dat dan altijd weer in een keer normaal. de hulp organisaties waar ik bij zit kennen depersonalisatie niet zo goed merk ik wel .ook ben ik heel gevoelig (hsp) dat zijn ook risico groepen voor depersonalisatie heb ik wel gelezen. ik ben benieuwd naar een reactie alvast bedankt vriendelijke groet p

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bij depersonalisatie is iemand vervreemd van zichzelf. Iemand ervaart zichzelf als een robot of een automatische piloot. Of hij vraagt zich af: is deze hand wel van mij? 

Dat komt vaak voor door drugsgebruik maar ook vaak zonder.

Of jij het hebt, lees ik nog niet in je vraag. Ik lees dat ze je vreemd, gek en druk vonden. En dat past er niet direct bij.  

Wat er wel bij kan passen is: niet lekker functioneren en afgenomen geheugen ervaren.  

Je kan altijd even bellen om het met ons duidelijk te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

arts LMSP

07 februari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG