Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Mijn vraag: Ik slik momenteel 3 maand 30mg Citalopram. Binnenkort ga ik een avond met wat vrienden aan de ketamine poedervorm. Aangezien ketamine zich niet bind aan serotonine receptoren kan ik geen serotonine syndroom krijgen toch? Ik weet heel goed combineren is nooit goed. Aangezien ketamine een oud verdovingsmiddel is. Maar ik wil weten of het kwaad kan voor eens in de zoveel maanden? Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat goed dat je deze informatie opzoekt. Als je citalopram combineert met drugs dat invloed heeft op serotonine, is dat inderdaad extra riskant. Met name een kans op het serotoninesyndroom. Maar ook de medicijnen met andere drugs combineren heeft risico's. Onze arts heeft hier al eens iets over geschreven:

Heb je (nog) bijwerkingen van citalopram? Vaak komt voor: misselijkheid, droge mond, slaperigheid, slapeloosheid, zweten, hoofdpijn. Ook vaak: gewichtsafname, afname eetlust, nervositeit, angst, abnormale dromen, concentratiestoornissen, trillen, tintelingen, duizeligheid, aandachtsstoornis, tinnitus, geeuwen, verkoudheid, maag-darmklachten, jeuk, spierpijn, gewrichtspijn, moeite met plassen, seksuele stoornissen of vermoeidheid.

Heb je last van deze bijwerkingen? Dat kan eventueel versterkt worden door de ketamine. Er is verder geen gevaarlijke wisselwerking bekend. Het is altijd beter om geen drugs te gebruiken voor de zekerheid als je kiest voor behandeling van een geestelijke aandoening met medicijnen. Drugs kunnen namelijk klachten als depressieve gevoelens, angst en paniek verergeren. 

Als je er voor kiest om dit te combineren, zou je ons dan een verslagje willen sturen? Daar kunnen wij dan weer van leren.

Met hartelijke groet,

Dion

07 februari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG