Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Ten eerste super bedankt dat jullie ons altijd te woord staan. We hebben heel veel aan jullie antwoorden! In mijn familie is er sprake van hart en vaat ziekten bij sommige familieleden. Om deze reden wil ik geen 'uppers' meer gebruiken omdat ik bang ben dat er iets verkeerd gaat. Kan ik wel nog eens in de 3 maanden psychedelica als LSD, 2cb of truffels gebruiken? Ik zou het jammer vinden als ik overal mee moet stoppen.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik begrijp je vraag en zorgen. Goed dat je je voorbereidt bij welk drugsgebruik dan ook.

Allereerst wil je geen uppers meer gebruiken vanwege de risico's op het hartvaatstelsel. Dat is inderdaad de veiligste keuze. Al is de kans op problemen op jouw leeftijd maar heel licht verhoogd. Statistisch komen beroertes en hartinfarcten heel weinig voor door bijvoorbeeld xtc, het is wel degelijk voorgekomen. Ook bij mensen bij wie van tevoren geen vaataandoeningen aanwezig waren. Cocaïne heeft nog het meeste risico en wel op de kransslagaders. Ook heeft de frequentie van gebruik invloed. Hoe vaker, hoe meer risico. 

Je bent bang dat er iets verkeerd gaat. Hiervan wil ik even weten of je vaker ziekteangst hebt gehad. Want elke onderliggende angst blijkt groter te kunnen worden tijdens gebruik, ook en juist door de tripmiddelen die je noemt.  Voor bloedvatrisico's hoef je niet te vrezen. Wel voor toename van angst als die er al is. In dat geval let je extra goed op de dosering (lage doseringen zijn veiliger) , op de mindset van die dag en op de rustige setting met een tripsitter erbij.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

 

08 april 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG