Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo Ik drink normaal gesproken bijna niet Zit in het cbr traject en heb een week geleden 5 blikjes bier van 0.33cl gedronken en moet volgende week bloed prikken voor het cbr er hangt veel van af , kan het zijn dat mijn waardes door eenmalig 1.5liter bier te hebben gedronken gestegen zijn Ik maak me hier best wel zorgen om mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dat hangt er vanaf hoeveel je de afgelopen periode hebt gedronken.

Er wordt door CBR gekeken naar leverwaarden waarbij vooral CDT de belangrijkste is. CDT zegt iets over alcoholgebruik in de afgelopen zes weken. Een te hoog CDT is een sterke aanwijzing voor alcoholmisbruik. Volgens de richtlijnen komt de voorstoring in CDT neer op meer dan vijf standaardglazen per dag voor een vrouw en zes standaardglazen per dag voor een man.

Wij zijn echter ook bekend met verschillende voorbeelden van mensen die minder hebben gedronken maar toch een te hoog CDT hadden. Onze ervaring is dat je het beste drie maanden helemaal niet kunt drinken als je dit onderzoek met grote zekerheid wilt halen.

Was dit alcoholgebruik eenmalig? Dan heb je grote kans dat je slaagt. Heb je in de afgelopen 6 weken toch vaker grote hoeveelheden gedronken dan loop je risico dat je het niet haalt.

Mvg,

Ronald

26 april 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG