Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi Ik gebruik de medicijnen clopidogrel en pantoprazol al langer dan 3 jaar. Nu vraag ik mijn af ik hier naast zo af en toe partydrugs mdma / xtc en of ghb kan gebruiken. En kan er een wisselwerking kunnen onstaan? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

In je andere vraag las ik dat je de medicatie slikt vanwege een herseninfarct drie jaar geleden. Ben je er hopelijk van hersteld? Je kende de risicofactoren van het roken en de anticonceptiepil al. Xtc/MDMA vormt zelf ook een risicofactor, als is de kans gelukkig klein, maar groter dan nul. 

De medicijnen vormen geen gevaar qua wisselwerkingen met GHB of lachgas. 

Wel kijk je even of er bijwerkingen zijn van de medicijnen.  Clopidogrel verdunt bloed. Het remt de bloedstolling. XTC kan dat soms ook in een mate doen. Dat betekent dat àls er een bloeding zou optreden, dat je dan langer bloedt door deze combinatie. De kans op een bloeding door XTC, dat ook bloeddruk verhoogt en bloedvaten vernauwt, is normaalgesproken klein, maar nu dus iets verhoogd. De bijwerkingen: vaak komen voor bloeding, bloedneus, bloeding in maag darm kanaal, diarree, buikpijn. Als je daar last van hebt is XTC gebruik sowieso af te raden. 

Pantoprazol geeft geen risicovolle wisselwerkingen.

Mvg,

Gerard A

drugsarts

09 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG