Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Woensdag op koningsdag gezellige dag gehad met alcohol en een beetje cocaïne. Wat we wel eens vaker op een feestje doen. Donderdag had ik met eten wat last van mijn gehemelte, heb ik dan ook wel eens vaker gehad. Alleen nu heb ik sinds vrijdag (dus nu 3 dagen) extreme pijn in mijn (kaak/voorhoofd) holtes, ook rond me ogen, maar ook nog steeds in mijn gehemelte. Helemaal niet verkouden, geen koorts. Maar de pijn is ondraaglijke en moet ibrufen naast paracetamol nemen, maar dan nog komt de pijn er door heen, waar ik nu een beetje misselijk van wordt. Nu twijfel ik of ik een dokter moet inschakelen of toch nog even afwachten, omdat ik denk dat het slijmvlies gewoon ontstoken is en tijd nodig heeft om te helen.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dat is naar zeg, dat je deze klachten hebt. Het is wel belangrijk om hiermee langs de huisarts te gaan. Het zou zomaar kunnen dat je een ontsteking hebt. Dus snel naar de huisarts is wel belangrijk. Zeker als je ook koorts hebt.

Door het gebruik van alcohol en coke kan je immuunsysteem tijdelijk een klap hebben gekregen waardoor het net even iets minder goed kan reageren op infecties. Ook een veel gebruikt versnijdingsmiddel genaamd levamisol kan een negatieve impact hebben op je immuunsysteem.

Dus als je een infectie krijgt, is het aannemelijk dat de infectie gemakkelijker zich kan vermenigvuldigen en ontstaan er dus soms heftige infecties aan het neusslijmvlies of andere lichaamsdelen rondom je hoofd, keel of mond. Daarom erg belangrijk om naar de huisarts te gaan. Je kan ook gerust benoemen dat je coke hebt gebruikt, de huisarts zal je niet veroordelen.

Succes en een hartelijke groet,

Dion

06 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG