Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Ik heb volgende week donderdag mijn eindexamens die ongeveer 2 weekjes duurt. Ben momenteel nu in de meivakantie al druk bezig met me voorbereiding voor me eindexamen en had met mezelf afgesproken om in die periode dan effe te stoppen met blowen. Ben al 4 dagen gestopt. Ik deed het hiervoor best wel vaak, bijna elke dag en dan niet meer dan 0,5-1,0 gram. Ben een jongen van 18 jaar die wel buiten dit gezond leeft (veel sport & let op zijn voeding). Alleen merk ik dat ik wat afkick verschijnselen begint te voelen van het stoppen met blowen want slaap wat moeilijker en veel later (denk aan rond 04:00) en soms met leren vraag ik me af waar me kennis is gebleven. Ik heb al gelezen dat op het moment dat je stopt met blowen dat het 1 of 2 dagen daarna dus dit soort afkick verschijnselen begint te krijgen en dat dit effe duurt voordat het weg gaat. Alleen heb ik wel eindexamens die eraan komen waar ik wel goed uitgerust en voorbereid voor wilt zijn en niet hoopt dat deze afkick verschijnselen te lang duren voor mijn eindexamens , Ook heb ik gelezen dat sommige mensen hun eindexamens juist veel beter scoorde om de avond van te voren of voor de toets 1 klein jointje te doen omdat ze daar beter in slaap vielen of wat beter concentreerde. Dus was mijn vraag wat ik misschien het best kon doen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Slim dat je even stopt voor je eindexamens. Blowen heeft invloed op je concentratie en je leervermogen. Dus stoppen voor je eindexamens is zeker verstandig. Het kan je helpen beter gefocust te zijn. 

Je geeft aan dat sommige mensen hebben gezegd zich beter te kunnen concentreren na een joint. Uit onderzoek blijkt dat het door blowen vooral moeilijker is om onderscheid te maken tussen wat belangrijk en onbelangrijk is. Je vermogen om je te concentreren verandert daarbij ook. De concentratie kan zich gaan richten op een detail in plaats van het geheel. Dit kan verklaren waarom mensen dat hebben gezegd, maar betekent dus niet dat ze zich daadwerkelijk beter konden concentreren. 

Last met slapen is een van de meest voorkomende afkickverschijnselen van het stoppen met blowen. Meestal zijn de afkickverschijnselen heftiger als je vaak en veel blowt. Niet zo handig als je hier veel last van hebt net voor je examens. Dus misschien niet in de laatste dagen voor je examens stoppen, maar je bent er nu nog vroeg bij, ik verwacht dat je daar minder problemen mee zal ervaren aangezien je al een aantal dagen gestopt bent.

Ik hoop je vragen zo beantwoord te hebben. Toch nog iets onduidelijk? Stuur me dan nog een bericht.

Oja, en succes met je examens!

Groet,

Celeste 

 

13 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG