Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik heb onlangs voor de eerste keer xtc genomen. een halfuurtje later bood een vriend mij nog een lijn speed aan en vervolgens kreeg ik ook nog een lijntje coke voorgeschoteld. Ik heb echter geen ervaring met drugs en zei dus enthousiast ja. Na echter 4 dagen heb ik nog steeds last van zweetuitbraken, duizeligheid, lichthoofdigheid rondom de slaap en sinus en angstaanvallen. Mijn parameters (bloeddruk en harslag) zien er prima uit en meet ik doorheen de dag. Echter dit vervelend gevoel van lichthoofdigheid hindert mijn dagelijkse taken en vraag mij dus af hoelang dit nog kan duren en of ik er iets aan kan doen. Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt na gebruik van de combinatie van xtc, coke en speed verschillende klachten. Zweten, duizeligheid, lichthoofdigheid en angstaanvallen. Je bloeddruk en hartslag zijn normaal. Hieronder beschrijf ik waar je klachten vandaan komen en hoe je ze kan beïnvloeden.

We horen veel vaker van deze klachten na gebruik. Ten eerste wil ik je gerust stellen. Met verloop van tijd nemen deze klachten eigenlijk altijd af tot ze volledig weg zijn. Je hebt deze vraag enkele dagen geleden gesteld. Hoe is het nu met je klachten?

Wanneer je oppeppende drugs gebruikt, coke, speed en xtc vallen hier onder, komt je lichaam is een vecht- vluchtmodus. Spieren gaan strak staan, pupillen worden groot en het lijkt wel of je een onuitputtelijke hoeveelheid energie hebt. Ditzelfde gebeurt wanneer je plots in een gevaarlijke situatie bent.

Wanneer je drugs gebruikt is er doorgaans niet een gevaarlijke situatie. De extra energie van de vecht- vluchtmodus kan daardoor worden gebruikt om lang door te feesten dansen.

Deze vecht- vluchtmodus wordt geactiveerd doordat het angstcentrum in de hersenen extra geprikkeld wordt. Nu, na je drugservaring, is dit angstcentrum nog steeds overgevoelig van de overprikkeling. Dit is de oorzaak van je klachten. Signalen/prikkels die je vroeger niet zo veel deden, wekken nu plots een zweetaanval, angst of duizeligheid op.

Je hersenen hebben vooral rust nodig om weer te herstellen. Zorg dat je de komende tijd gezond eet en voldoende ontspant, slaapt en lichaamsbeweging hebt.

Stressen, ook stressen over je klachten, prikkelt de hersenen extra. Dit houdt je klachten in stand. Accepteer dat je je even anders voelt. Dit is tijdelijk het gaat weer over. Als je klachten in de komende weken niet afnemen, neem dan weer contact met ons op.

Wanneer je eens dit soort klachten hebt gehad, is de kans groter dat ze terugkeren wanneer je nogmaals drugs zou gebruiken. Wees daar dus extra voorzichtig mee. Als je er voor zou kiezen nog eens drugs te gebruiken, doseer dan laag, gebruik niet vaak en combineer niet.

Sjoerd

17 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG