Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik werk veel uren per week en doe lichamelijk intensief werk. Gebruik nu sinds ongeveer 2 weken elke dag speed 2 of 3 sleutelpunten per dag. 1 dag ben ik te ver gegaan en heb ik op een lege maag 1 lijn(0.2 a 0.3gr) genomen na 4 uurtjes slaap. Over het algemeen kan ik gewoon goed eten en drinken als ik gebruikt heb, naar de wc gaan is ook geen probleem. Maar telkens als ik stop te gebruiken krijg ik pijn in mijn onderrug rechts. En achter in mijn rug ter hoogte van de onderste rib, zowel links als rechts afwisselend. Maar zodra ik weer speed neem dan gaat die pijn weg. Ik vroeg me af wat kan dit zijn? Daarnaast heb ik nog spiertrekkingen/spierpijn in nek en been en vlagen van hoofdpijn die vanzelf weer weggaan.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt vervelende klachten door het gebruik van speed. Met lichamelijk zwaar werk, kan je last krijgen van bepaalde klachten. Overbelaste spieren bijvoorbeeld. Als je daarnaast weinig en slecht slaapt, krijgt je lichaam onvoldoende rust om te herstellen. Als je vervolgens verder gaat met hard werken, raakt het alleen maar meer belast.

Als je speed gebruikt, dan geeft je lichaam niet meer de signalen dat je spieren overbelast zijn. Of dat je misschien wel vermoeid bent. Daardoor kan je harder- en langer doorwerken. Maar dit kan erg vervelende gevolgen hebben. Sneller kans op blessures bijvoorbeeld. Maar ook is het gewoon een flinke klap voor je lichaam. Intensief werken en oververmoeid zijn kan ook voor een grotere kans op hartproblemen veroorzaken. Als je dagelijks speed gebruikt, kan je een verslaving ontwikkelen.

Met hartelijke groet,

Dion

21 juni 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG