Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb afgelopen zaterdag getript op 20 gram truffels. Dit was de derde keer in een jaar tijd (daarvoor wel minder hoge doseringen). Tijdens de trip ervoer ik zeer sterke en ook redelijk onaangename lichamelijke sensaties. Ik kan het niet goed omschrijven maar het leek het meest op het gevoel dat je krijgt als je arm o.i.d. slaapt maar dan veel intenser/heftiger. Alsof ik volledig statisch geladen was of veel te veel pre-workout op had. Het concentreerde zich ook meer op een aantal plekken. Op sommige plekken ervaar ik in het dagelijks leven veel (spier)spanning maar andere juist niet. De vorige keren had ik dit ook maar in mindere mate. Nu lees/hoor ik echter nergens dat mensen een vergelijkbare ervaring hebben, of wat het zou kunnen zijn en of dit te voorkomen is. Weet iemand hier wellicht meer van? Ik voelde me de dag erna overigens ook compleet belabberd. Extreme hoofdpijn en vermoeidheid, last van mijn nek en spieren etc.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je beschrijft onaangename tintelingen. Die iets weg hebben van een slapende ledemaat, statische spanning of te veel pre-workout. Op sommige plekken heb je normaal ook een verhoogde spierspanning, andere niet.

Het is lastig om precies te pinpointen wat er is gebeurd. Hieronder zal ik mijn gedachten en ideeën met je delen.

Het effect van een middel wordt altijd bepaald door de drug, set en setting. Ook de tintelingen die je beschrijft dus.

De drug staat voor wat je neemt en hoe veel. Je beschrijft dat je in eerdere trips ook al dit gevoel had, maar in mindere mate. Je beschrijft ook dat je nog niet eerder zo'n hoge dosis hebt gehad. Het lijkt er dus in ieder geval op dat het tintelende effect dosis afhankelijk is. Hoe hoger je doseert, hoe sterker de tintelingen.

Onaangename lichamelijke sensaties komen vaak voor bij paddo- of truffeltrips. Onder die onaangename sensaties kan van alles vallen. Misselijkheid, hoofdpijn, opgeblazen gevoel. Ook tintelingen kunnen hier onder vallen. Het is op zich zelf dus niet gek om deze tintelingen te hebben.

De setting staat voor de omgeving waarin je gebruikt. Was je met mensen die vertrouwde? Waren er dingen in je omgeving die je wat angstig konden maken? Zeker met tripmiddelen kunnen dit soort dingen het effect behoorlijk beïnvloeden.

De set ​​​​​​​staat voor de staat van je lichaam en geest. Dit is verreweg de minst goed voorspelbare factor. Mijn vermoeden is dat binnen deze factor een aantal antwoorden liggen. Je beschrijft dat je in het dagelijks leven ook wel eens last heb van spierspanningen. Zou het kunnen dat dit tijdens het trippen ongemerkt versterkt is? Of zou de spierspanning niet versterkt zijn, maar het gevoel wel? Je beschrijft dat je na je trip last had van vermoeidheid, hoofdpijn, nek en andere spieren. Dit kan allemaal gevolg zijn van te hoge spierspanning.

Tintelingen kunnen ook een gevolg zijn van te weinig eten. Hoe heb je gegeten voor en tijdens je trip? Kan je minder goed tegen weinig eten dan anderen?

Ook angst kan een voorbode zijn van tintelingen in je lijf. Soms versterken geestelijke en lichamelijke effecten elkaar. Je merkt dat je overal tintelingen hebt, dat maakt de trip heftiger, dit maakt de lichamelijke sensaties heftiger, dit maakt de trip heftiger.....

Zoals je merkt is de set erg onvoorspelbaar. Misschien zit er iets tussen dat je direct kan plaatsen. Je kunt ook altijd even met je klachten in nek en spieren langst de huisarts of fysio / manueel therapeut.

Sjoerd

21 juli 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG