Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, Ik gebruik al een aantal maanden regelmatig miauw miauw. Sinds afgelopen weken heb ik tijdens gebruik heel erg last van tintelingen, het begon met de linkerkant erg tintelen, maar heb ook aanvallen gehad dat heel me lichaam tintelde, mn hart op hol sloeg en dat ik me echt super slecht voelde. Meestal als ik dan Ff lig trekt het na 10 minuten weer weg. Ook meestal nadat ik geslapen heb is het weg, en komt het weer opspelen als ik gebruikt heb. Na deze keer kap ik er gewoon mee, maar ik vraag me af of dit echt door de miauw komt of ook het ook bij andere drugs kan gebeuren , en waarom het gebeurd. Het is geen b12 te kort.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je bij gebruik van miauw last hebt van tintelingen. Dit kan iets zijn dat specifiek door miauw komt. We weten immers nog maar erg weinig over de effecten en gevolgen van dit middel, zeker niet bij regelmatig gebruik.

De kans is groter dat dit een signaal van het lichaam is dat je de laatste tijd iets te veel drugs hebt gebruikt. Je beschrijft dat je een aantal maanden regelmatig gebruikt, en de laatste weken last hebt van tintelingen. Hoe vaak en veel gebruik je dan? Bij gebruik van xtc wordt de richtlijn van niet vaker gebruiken dan eens in de 2/3 maanden gebruikt. Deze zou je ook op miauw kunnen toepassen. Het klinkt alsof deze richtlijn ver wordt overschreden en het niet gek is dat je nu klachten bij gebruik gaat ervaren.

Ons advies is om een behoorlijke pauze in je drugsgebruik in te lassen. Minimaal die maanden, liefst langer. Dit kan soms lastig zijn als je gewend bent met regelmaat te gebruiken. Als je hulp of andersteuning wil ben je altijd welkom bij een instelling van verslavingszorg. Daar zijn mensen die de hele dag spreken met mensen die wel eens drugs gebruiken en dit niet raar vinden. Via je huisarts kan je kijken wie er bij jou in de buurt zit.

Sjoerd

21 juli 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG