Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

ik had gister een vraag gesteld en daar hebben jullie op geantwoord met een vraag. ik neem dan bv. 1 txc pil van 230mg en dan na 2 uur nog een keer hetzelfde. ik merk daar niks vind. aan begin nam ik de helft maar ook niks. heb dit nu ongeveer totaal 4x gebruikt met 3 maanden ertussen. daarvoor nog nooit. ik heb ook met ketamine 0,5 gram naar binnengewerkt en dat heb ik ongeveer elke keer naar 30 minuten bijgenomen. en alles was getest. kan mijn lichaam dit heel snel afbreken door een hele snelle stofwisseling? ergens een onbewust tegen vechten en het niet toelaten? of kan het ook zijn dat het niet opgenomen word in het lichaam of een andere manier in het lichaam dat het niet aanslaat terwijl de set, gezondheid en gesteldheid allemaal in orde zijn.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het is onwaarschijnlijk om geen effect te merken van een xtc pil met 230 mg MDMA. Als dit wel het geval is dan zou het door verschillende factoren kunnen komen, namelijk:

  • Een (onbegrepen) persoonlijke ongevoeligheid. Elk middel werkt voor elk persoon anders.
  • Een extreem hoge spreiding in XTC-pillen. Het komt vaker voor dat pillen een spreiding hebben van meer dan 100%. Bijvoorbeeld een uitslag zoals 100 mg (40-200 mg). Gebruik van pillen met een hoge spreiding wordt afgeraden. Je kunt overwegen andere pillen te kopen en die weer te laten testen. Als er een hoge spreiding is hoor je dit ook als je belt voor de uitslag.
  • Heb je de pil zelf laten testen en zelf gebeld voor de uitslag? In de praktijk is info van dealer of vrienden over de sterkte vaak niet betrouwbaar.
  • Een hoge tolerantie. Misschien heb je in het verleden al eerder middelen gebruikt waardoor er een hogere tolerantie is ontstaan. 
  • Gebruik je medicijnen? Of combineer je met andere drugs of (veel) alcohol. Medicijnen en combigebruik kunnen een grote invloed hebben op het effect van een middel.
  • Welke verwachting heb je op het moment dat je een middel gaat gebruiken? Misschien is het effect wat je ervaart niet het effect wat je verwacht had waardoor je dat ziet als 'geen effect'. 
  • Ketamine is een verdovend middel. Je geeft aan 0.5 gram dus 500 mg ketamine per keer te nemen. Dat is een zeer hoge dosering. Door deze dosering is het ook goed mogelijk dat je minder effect ervaart van de XTC.

Met vriendelijke groet,

Mascha

04 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG