Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugs info team Ik heb vorige week denk ik 10 balonnen gedaan, toen was er niks aan de hand. Gister heb ik weer een ballon gedaan en toen ik wakker werd had ik opeens een zwaar gevoel in benen en een beetje tintelingen af en toe? , ij heb gelezen over dwarsleasies en dat maakt me erg angstig wat moet ik doen

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Een aantal maanden geleden heb je bijna dezelfde vraag gesteld. Mijn collega gaf toen het volgende antwoord. Allereerst zal ik je geruststellen. Je zult nu niet verlamd raken.

Maar tintelingen na lachgas moet je wel serieus nemen. Helemaal als je het zo relatief snel krijgt. Je hebt dan toch te vaak en teveel genomen. De frequentie waarin je nu dus gebruikt heb die enkele keren per maand is dus echt te vaak.

Bijna altijd zijn deze tintelingen tijdelijk. De tintelingen nemen dan vanzelf na een dag weer af. Wat je kan doen is wel vitamine B12 rijke voeding eten zoals kwark en kaas. En belangrijk neem niet opnieuw weer lachgas. Dit soort klachten negeren en stug blijven gebruiken zorgt wel op termijn voor ernstige neurologische problemen, zoals verlamming

Het is aan te raden om voortaan terughoudender te zijn met het gebruik van lachgas. Soms hebben mensen een probleem in de opname van vitamine B12 in hun lichaam. Dit weten mensen dan zelf niet. Dan ben je kwetsbaarder voor tintelingen en uiteindelijk ook heftigere neurlogische problemen. Veganisten zijn ook een belangrijke risicodoelgroep omdat die te weinig B12 binnen krijgen in voeding. Het zou ook kunnen dat jij extra kwetsbaar bent.

Groet,

Ronald & Dion

30 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG