Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik heb al sinds mijn 13de last van een depressie en ik ben nu 23 en ik ben nog steeds depressief. Ik heb ook last van angsten, extreme onrust en stemmingswisselingen. Ik heb vanaf ongeveer m'n 18de een alcoholprobleem opgebouwd. Ik drink niet elke dag maar ik ben wel verslaaft. Ik heb in 2020 een sucide poging gedaan en daar ook een trauma aan opgelopen. Ik huil heel erg vaak en voel me vaak heel erg slecht en extreem onrustig. Nu 2 jaar verder spelen alle problemen nogsteeds. Het gaat wel iets beter en ik werk wel weer. Alleen ik kan gewoon niet van dingen genieten en ik heb nog steeds een doodswens... Ik ben verslaafd aan alcohol en benzodiazepines. En sinds kort gebruik ik ook af en toe cocaïne. Ik maak me erg zorgen om mezelf maar ik merk gwn dat ik er steeds behoefte aan heb. Ik merk ook dat ik kortademig ben kan dit te maken hebben met de combi benzo's, alcohol en cocaïne? Wat adviseren jullie mij? Ik heb ook behoefte om met iemand onafhankelijk van mij te praten. Mvg...

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ja, kortademigheid heeft meerdere oorzaken. Eén ervan is drugs en alcohol. Je conditie daalt, de ademhaling wordt gedempt door de downers alcohol en benzo's. 

Je hebt al vijf jaar een probleem met alcohol. En daar komt langzaam meer bij. Zo gaat dat bij verslaving. Op een gegeven moment gaat het niet meer en moet er wat gebeuren. Liefst iets anders dan suïcide. Misschien ben je op dat punt aangekomen. 

Weet je de weg?

Start bij de huisarts. Kan dat?

Laat je verwijzen naar verslavingszorg. Wil je dat?

Weet dat een eerste gesprek helemaal vrijblijvend is! Alleen maar meedenken. 

Soms zijn er hoge drempels van schaamte of trekt de verslaving te hard aan je.  Toch zijn er duizenden mensen op deze manier toch vanaf gekomen.

Goed dat je mailde. Doe dat gerust nog eens.

Bel 0800-0113 of chat met 113 om over je doodswens te praten. Dan kan je meteen een keer je hart luchten: https://www.113.nl/

Mvg,

Gerard A

verslavingsarts 

05 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG