Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, Ik heb een festival gehad en het weekend erna van vrijdag tot zondag drugs gedaan. (Wel geslapen) de drugs waren: xtc, mdma, coke, speed en 3mmc. Nu drie dagen later, krijg ik enorme kramp in arme en benen. Waar kan dit op duiden? Groet, Anoniem

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt op een festivalweekend xtc, MDMA, coke, speed en 3-MMC gebruikt. Nu heb je last van een enorme kramp in armen en benen. We wilt weten waar dit op duidt.

Deze kramp in armen en benen duidt er op dat je het weekend te veel van lichaam en geest hebt gevraagd. Vermoedelijk is het ongevaarlijk, maar houdt het goed in de gaten. Ga als je het niet vertrouwd, langs je huisarts.

Een richtlijn bij het gebruik van xtc/MDMA is niet vaker van eens in de twee tot drie maanden. Dit heeft te maken met de voorraad serotonine die aangevuld moet worden. Maar ook met het feit dat de hersenen rust nodig hebben tussen gebruiksmomenten. Door drie dagen achter elkaar te gebruiken nemen de risico's toe. De kans op dit soort onvoorspelbare klachten achteraf neemt daardoor ook toe. Ook combigebruik vergroot de kans op klachten behoorlijk. Wil je problemen van deze de volgende keer voorkomen? Houd dan rekening met deze richtlijnen.

Sjoerd

15 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG