Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, vannacht heb ik op een feestje samen met alcohol eerst 3mmc en daarna ook ketamine gesnoven. Toen ik probeerde te gaan slapen merkte ik dat ik heel erg veel last had van een hele snelle hartslag (120 bijvoorbeeld), hartkloppingen, een druk op de borst en soms steken in mijn borst. Door de stress is het mij niet gelukt om te gaan slapen en zijn nu in de middag de hartkloppingen etc nog steeds niet weg. Wat kan ik hieraan doen en gaat dit vanzelf over of moet ik me zorgen maken?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Samengevat: je hebt op een feestje alcohol, 3-MMC en ketamine gebruikt. Het lukte niet om te slapen wegens een snelle hartslag en zorgen hierover. De middag hierna had je nog steeds last van hartkloppingen. Je wilt weten of dit vanzelf weg gaat of dat je je zorgen moet maken.

Ten eerste wil ik je gerust stellen. De hartkloppingen die je ervaart zijn een signaal dat je te ver bent gegaan, maar het is meestal ongevaarlijk en zal met de tijd weg gaan. Hieronder schrijf ik eens stukje over de oorzaak en waar je op moet letten.

Je hebt verschillende middelen gebruikt die de hartslag verhogen, gecombineerd waardoor effecten minder goed voorspelbaar zijn, een nacht niet geslapen waardoor je niet hebt kunnen herstellen en veel stress waar je hart ook sneller van gaat slaan. Het is eigenlijk heer normaal dat je daardoor last hebt van een verhoogde hartslag, hartkloppingen en een druk op de borst.

Heb je nog steeds last van de klachten? zorg dat je veel ontspant. Vertrouw je het niet, ga dan langs je huisarts. Zie dit in ieder geval als signaal dat het je volgende keer rustiger aan moet doen.

Sjoerd

16 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG